Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Enorm demonstrasjon for tysk skog etter seier over energigigant

Rundt 50.000 frammøtte deltok i en demonstrasjon mot kullutvinning i Hambacher-skogen nær Köln lørdag, ifølge arrangørene.

Miljøvernerne vant fredag en midlertidig seier da en domstol i Münster nedla hogstforbud i skogen. Energigiganten RWE ønsker å rydde deler av skogen for å utvinne kull. Kjennelsen opphevet også et forbud mot lørdagens planlagte demonstrasjon. Dermed fikk miljøvernerne grønt lys for demonstrasjonen.

– Det er med god margin den største demonstrasjonen regionen noensinne har sett, sier leder Dirk Jansen i den tyske Friends of the Earth-organisasjonen BUND (Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland).

Okkupasjon

Arrangørene, deriblant Greenpeace og BUND, ventet opprinnelig kun om lag 20.000 demonstranter i løpet av dagen.

Miljøvernere har okkupert et område i skogen i seks år, og de siste ukene har politi revet ned rundt 60 trehytter som aktivister har bygget i skogen.

Annonse

Politiet har gjort det klart at det ikke er tillatt å sette opp flere trehytter i skogen.

Miljøvernerne viser blant annet til at Hambacher-skogen er hjem for flere sjeldne dyrearter, blant dem den truede bechsteinflaggermusen som er beskyttet av EU.

Vil utvinne kull

RWE ønsker å rydde deler av skogen for å utvide et gigantisk dagbrudd og utvinne kull.

Domstolen slo fredag fast at politiets evakuering av området må vente inntil alle sider av saken er belyst. En endelig beslutning kan la vente på seg til slutten av 2020.

RWE, som eier Hambacher-skogen, skulle etter planen begynne nedhoggingen av rundt halvparten av trærne, 200 hektar, 15. oktober.

Neste artikkel

Det er gull i grønne skoger!