Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Miljødirektoratet har bestemt seg for hvor nytt rovdyrsenter skal ligge

Det nye rovdyrsenteret i Hedmark skal ligge i Koppang i Stor-Elvdal.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mener det er på høy tid med det rovdyrsenter i Hedmark. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mener det er på høy tid med det rovdyrsenter i Hedmark. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Regjeringen bevilget i revidert nasjonalbudsjett i år 2,5 millioner kroner til etablering av et nytt rovdyrsenter i Hedmark. Miljødirektoratet har vedtatt at pengene går til Besøkssenter Rovdyr Østerdalen i Koppang, skriver Klima- og miljødirektoratet i en pressemelding.

Det nye senteret kan gi tre nye arbeidsplasser, skriver avisa Østlendingen.

– En stor mulighet for Stor-Elvdal, sier samfunns- og næringsutvikler Bjørn Vegard Øiungen i Stor-Elvdal kommune til avisa.

Det finnes tre rovdyrsentre i Norge allerede: I Flå i Buskerud, Namsskogan i Trøndelag og Bardu i Troms. Ved sentrene som eksisterer i dag jobber det naturveiledere, og det tilbys blant annet utstillinger, særskilt undervisningstilbud for skolene, og en egen rovdyrskole for voksne som ønsker å lære mer om rovdyr.

Annonse

– Rovdyrsenteret i Hedmark vil være viktig for å spre kunnskap om de store rovdyrene og bidra til å redusere motsetninger, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Miljødirektoratet behandlet fire søknader om å bli autorisert rovdyrsenter i Hedmark. Ut fra faglige kriterier besluttet direktoratet å autorisere senteret i Koppang. De andre tre som hadde meldt seg på i konkurransen var Skogmuseet i Elverum, Engerdal kommune, Høgskolen i Innlandets avdeling på Evenstad.

– Konkurransen har vært sterk, og vi er glad for at vi nådde fram. Første prioritet blir nå å finne formen på senteret, samt bestemme hvor det skal ligge, sier Øiungen i Stor-Elvdal kommune til Østlendingen.

Senteret skal få rundt én million kroner i årlig driftstilskudd. Autorisasjonen varer i fem år og kan fornyes.

– Det er på høy tid med et rovdyrsenter i Hedmark, som er det eneste området med faste bestander av alle de fire store rovdyrartene, sier Elvestuen.

Neste artikkel

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger