Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Merkingen av ulv avsluttes av hensyn til hjort og andre dyr

Hensynet til hjortevilt og andre dyr gjør at Miljødirektoratet avslutter merkingen av ulv etter at til sammen tolv ulver fra tre revier er blitt merket.

En ett år gammel ulvehann ble bedøvet fra helikopter ved Ulvsjøberget ved Osen i Åmot i Hedmark i begynnelsen av januar. Ulven stammer fra Slettåsflokken og ble radiomerket med GPS-sender før den ble sluppet fri igjen. Nå stanses radiomerkingen etter at tolv ulver er blitt merket i vinter. Årsaken er hensynet til hjortevilt og andre dyr. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fem ulver er radiomerket i Slettåsreviret og like mange i Letjennareviret. I Mangenreviret er det merket to ulver, men etter planen skulle ytterligere to ulver vært merket her, opplyser Miljødirektoratet.

Det er Miljødirektoratets feltpersonell i Statens naturoppsyn som har merket ulvene i vinter på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet. Målet har vært å vurdere skadepotensialet hos ulver som er født i norske revir.

Annonse

Den snørike vinteren skaper imidlertid store problemer for mange ville dyr, og spesielt for hjortevilt. Det er kommet inn flere bekymringsmeldinger i vinter, blant annet om at dyrene har problemer med å finne mat og at det er kraftkrevende for dyrene å bevege seg i dypsnøen.

– Vi har vurdert at aktiviteten vår nå kan forstyrre hjortevilt i en sårbar situasjon. I tillegg har vi allerede fått merket tolv ulver. Derfor velger vi å avslutte merkingen, sier seksjonsleder Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet.

Neste artikkel

Byrådet i Oslo vil forby ulvejakt