Matprodusenter får hjelp til å utvikle plantebaserte produkter

Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av plantebaserte alternativer. Forskere er i gang med arbeidet.

Ny teknologi: Ekstruderen er en maskin som  bearbeider planeråstoff slik at det får ønsket form og egenskaper, som for eksempel tilnærmet kjøttstruktur. Forsker Catia Saldanha do Carmo kartlegger effektene av ekstruderen. Foto: Joe Urrutia / Nofima
Ny teknologi: Ekstruderen er en maskin som bearbeider planeråstoff slik at det får ønsket form og egenskaper, som for eksempel tilnærmet kjøttstruktur. Forsker Catia Saldanha do Carmo kartlegger effektene av ekstruderen. Foto: Joe Urrutia / Nofima
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Slit du med å forstå kva reproduksjonstalet betyr?