Spiser kun kortreist mat: – Framover vil jeg kun spise kortreist mat produsert i det nye hjemfylket mitt, Oppland. All maten må også være basert på råstoffer fra dette fylket, sier Marte Olsen (28) fra Oslo til Nationen. Her på småbruket Markedshagen på DokkaFoto: Melanie Fassbender
Spiser kun kortreist mat: – Framover vil jeg kun spise kortreist mat produsert i det nye hjemfylket mitt, Oppland. All maten må også være basert på råstoffer fra dette fylket, sier Marte Olsen (28) fra Oslo til Nationen. Her på småbruket Markedshagen på DokkaFoto: Melanie Fassbender

Marte Olsen (28) spiser bare mat fra eget fylke

Marte Olsen i Nordre Land satser på en ny klimavennlig mattrend og livsstil der norsk matproduksjon og lokale ressurser står sentralt: - Denne høsten har jeg kun spist kortreist mat fra Oppland, sier hun.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Helg + Digital

Bestill

1 mnd for 310,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd for 360,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Menys lokalmatprodusenter får 10 millioner kroner