Lokalmat på Smiåkonferansen i dag

Det gjelder å smi mens jernet er varmt. På dagens og morgendagens MatSmiå-konferanse på Bryne stekes og kokes det lokal mat på varm plate.

Oppmerksomhet: Ivrige deltakere under fjorårets kurs i Haugesund. Foto: Lidunn Mosaker Boge/Nofima

Nofima

Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Alta, Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.

Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 360 ansatte. Nofima driver med næringsrettet forskning og utvikling innen akvakultur, fiskeri og mat.

Hun forteller at MatSmiå arrangeres av Kompetansenettverket for lokalmat, Sør. Det blir praktisk gjennomført ved hjelp av henne selv og kollega-forsker Gro Haugvaldstad Kleiberg, i tillegg bidrar Fylkesmannen i Rogaland ved Eli Munkeby Serigstad og Innovasjon Norge ved Aart-Dirk van Zanten Magnussen.

Lokale råvarer

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

100 dager for 100 kr

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
100 dager for 100 kr

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
100 dager for 100 kr

Neste artikkel

En bølge av lokalt norsk øl til Berlin