Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lofotmann fant mink i do

En eldre mann i Lofoten fikk seg en overraskelse da han nylig oppdaget at det lå en mink i toalettskåla.

Illustrasjonsfoto: Jon-Are Berg-Jacobsen
Illustrasjonsfoto: Jon-Are Berg-Jacobsen

Det er i et leserinnlegg i Lofotposten at en ikke navngitt eldre mann skriver om hendelsen som skjedde tidlig en morgen nå nylig.

Da han skulle på do og åpnet dolokket oppdaget han at det lå noe stort og svart nede i doskålen. Først forsto han ikke hva det kunne være, men etter en liten stund gikk det imidlertid opp for den morgentrøtte mannen.

«Det var en mink som hadde satt seg fast i det nesten 180 graders bendet inn til doskålen. Den hadde ikke fått feste med verken for- eller bakbeina i den glatte porselensoverflaten. Den hadde druknet i forsøket på å komme opp i doen.», skriver mannen.

Minken har med det først kommet seg fra sjøen og 30 meter opp til huset via en slamkum. Etter det har den kommet seg to etasjer og 5,5 meter opp gjennom et rør.

Annonse

«Etter denne hendelsen sjekker jeg alltid før jeg setter meg på doen, så unngår jeg et angrep på mine edlere deler. Det hadde vært et syn å komme inn på Gravdal sykehus med en mink hengende fast mellom beina!», skriver mannen.

Rørlegger Alf Ronny Berteussen bekrefter overfor Lofotposten at det er fullt mulig at mink kan komme seg opp i doskåler gjennom rør.

Neste artikkel

Stiller krav til Mette Frederiksens valgseier