Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lofoten og Suldal får utmerkelse som bærekraftig reisemål

Innovasjon Norge har tildelt Lofoten og Suldal Merket for bærekraftig reisemål, som ble innført i 2013.

Lofoten er et populært reisemål. Nå har området også fått merket for bærekraftig reisemål. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Lofoten er et populært reisemål. Nå har området også fått merket for bærekraftig reisemål. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Merket for bærekraftig reisemål gis til destinasjoner som jobber systematisk for en mer bærekraftig utvikling i reiselivet. Prosessen fram mot første godkjenning tar cirka to år, deretter må reisemålet fortsette målinger og god styring, og hvert tredje år må reisemålet godkjennes på nytt.

Reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge gratulerer Lofoten og Suldal med utmerkelsen og sier de har vært gjennom en lang og grundig prosess med bredt samarbeid, grundige målinger og kartlegginger.

– Det er nå jobben begynner. Vi har satt et nullpunkt og skal jobbe beinhardt i tre år med å forbedre indikatorene, og det vi har jobbet med siden 2017, sier daglig leder i Destination Lofoten, Line Renate Samuelsen.

Prosjektleder og daglig leder i Suldal Vekst, Laila Steine, mener bærekraftsmerket forplikter.

– Det oppmuntrer, inspirerer, og betyr en tydelig retning for reisemålsutviklingen vår og for alle de flotte bedriftene våre og alle som eier, leder og jobber i dem.

(©NTB)

Neste artikkel

Rekordmange ulver kan skytes i Sverige