Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

LO vil finne Giskes arvtaker

Trond Giskes avgang innebærer at en viktig LO-støttespiller i Ap-toppen er borte. Nå vil fagbevegelsen jobbe mot landsmøtet for å finne Giskes arvtaker.

Leder i Fagforbundet Mette Nord mener Ap-toppen trenger sterkere innslag av folk fra fagbevegelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det bekrefter flere LO-kilder overfor Klassekampen.

Mette Nord som leder Fagforbundet, LOs suverent største Forbund, mener fremtidens Ap må være sterkere preget av faglige kandidater enn i dag.

– Det vil være avgjørende for å få den representativiteten Arbeiderpartiet må ha, sier Nord til Klassekampen.

• Les også: Nå vil Ap vinne distriktsvelgerne tilbake

– I sentralstyrer vil det også være viktig å få spredning av kunnskap og geografi, men sammensetningen må også være sånn at det reflekterer partiets sammensetning og verdigrunnlag, sier hun.

Annonse

Flere av kildene Klassekampen har snakket med, sier at det er vanskelig å peke på én bestemt kandidat. Arbeiderpartiet har flere i stortingsgruppen med faglig bakgrunn, men de færreste vil peke på spesifikke navn.

De siste ukene har Oslos byrådsleder Raymond Johansen vært hyppig nevnt. Det navnet blir ifølge Klassekampen avvist av flere, med den begrunnelse at han representerer Oslo – fylket der Jonas Gahr Støre er toppkandidat og som nestleder Hadia Tajik inntil nylig representerte.

©NTB

• Les kronikken fra Ap-politikker Else May Botten: Fra #metoo til #step2

Neste artikkel

Steinar Reiten (KrF) advarer mot Ap bak rattet