Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kraftig regn på Vestlandet – grillforbud oppheves

Det regner godt på Vestlandet – og mer skal det bli! I Rogaland er det nå så vått at brannvesenet opphever totalforbudet mot å gjøre opp ild utendørs.

Regn: Det er venta store mengder nedbør på  Vestlandet. Foto: Mariann Tvete
Regn: Det er venta store mengder nedbør på Vestlandet. Foto: Mariann Tvete

Meteorologene har sendt ut et obs-varsel som gjelder sør for Stad på Vestlandet. Tirsdag formiddag begynte uværet å bygge seg opp med nedbør og torden, særlig ute på havet.

40-60 millimeter

– Det vil ta seg opp utover dagen, og særlig i ettermiddag og tidlig på kvelden. Det er ventet opp mot 40–60 millimeter nedbør på seks timer, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det våte været har ført til at brannvesenet kan senke skuldrene litt.

Les også: Den sommeren det var så tørt

Grillforbud opphevet

– På bakgrunn av meteorologenes meldinger om store nedbørsmengder i løpet av dagen har brann- og redningssjefen vedtatt å oppheve totalforbudet mot å gjøre opp ild utendørs. Vi minner om det generelle bålforbudet som gjelder i hele Norge i perioden 15. april – 15. september, skriver Rogaland brann og redning på Twitter. Alarmsentralen har ansvar for 110-nødmeldetjenesten til 19 kommuner i Rogaland, i tillegg til Sirdal kommune i Vest-Agder.

Annonse

Les også: Tørken gir årligste kornavlinger på 50 år

Trenger med nedbør østpå

Også øst i landet har det kommet en del nedbør den siste tiden, men fortsatt regnes skogbrannfaren som stor.

– Østafjells er det fortsatt lokalt stor skogbrannfare. Det har kommet en del regn, men det er snakk om bygenedbør som har vært veldig lokal. Vi har fått tilbakemeldinger om at det enkelte steder nesten ikke har kommet nedbør. For at skogbrannfaren skal bli redusert betraktelig trenger man en periode med nedbør over tid, sier Nordhagen hos Meteorologisk institutt

Les også: Kornprodusent: Bruk såkorn fra årets avling direkte

Neste artikkel

Tilbakeblikk: Brakklegging og presisjonsjordbruk