Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Koronastengt Bama-fabrikk gir tomme salathyller

– Det er nok en del som savner ferdigvaskede og kuttede salat- og grønnsakblandinger, sier kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama.

Smitteutbruddet ved Bamas avdeling på Lierstranda gjør at butikkhyllene tømmes for salat- og grønnsaksblandinger. Foto: Jon-Fredrik Klausen
Smitteutbruddet ved Bamas avdeling på Lierstranda gjør at butikkhyllene tømmes for salat- og grønnsaksblandinger. Foto: Jon-Fredrik Klausen

Bamas avdeling på Lierstranda i Lier kommune har vært stengt siden lørdag kveld, 19. september etter smitteutbruddet på salatfabrikken forrige uke. 263 ansatte er satt i karantene.

Nationen har mandag formiddag vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama, for å få en oppdatering på situasjonen.

– Vi har nå 15 ansatte som er bekreftet smittet. Vi venter fortsatt på en del resultater, sier Gulbrandsen til Nationen mandag formiddag.

– Tom for noen varer

– Når kan det bli aktuelt å åpne fabrikken igjen?

– Mye tyder på at det skjer i løpet av denne uken. Eksakt tidspunkt må vi komme tilbake til. For oss er det er viktig å gjenåpne på en trygg og forsvarlig måte, og det vil skje i dialog med lokale helsemyndigheter, verneombud og tillitsvalgte, sier hun.

Nationen har bilder av tomme salathyller i butikkene til blant annet Rema 1000.

– Butikkene har dessverre gått tom for noen varer etter at fabrikken ble stengt ned. Det er nok en del som savner ferdigvaskede og kuttede salat- og grønnsaksblandinger, forteller Gulbrandsen.

Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Bama. Foto: Vidar Sandnes
Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Bama. Foto: Vidar Sandnes

Økt produksjon av hele grønnsaker og salater

Kommunikasjonsdirektøren hos Bama kan likevel berolige alle forbrukerne som er redde for at butikkene skal gå helt tom for grønnsaker og salat.

– Samtidig som vi har gått tom for enkelte varer, har vi økt produksjonen andre steder og på andre ting. Vi har økt volumet på hele grønnsaker og salater som isberg og uvasket rucola, som man må vaske og kutte selv. Det finnes gode alternativer i butikkene, påpeker Gulbrandsen.

Bama leverer til Rema 1000, Norgesgruppen og storkjøkken.

– Ingen planer om å importere

Kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, Kine Søyland, forteller hvordan deres butikker blir påvirket av den stengte salatfabrikken.

– Nedstengingen påvirker oss i den forstand at vi bare får omtrent tiendeparten av det vi har bestilt fra den aktuelle fabrikken. Dette gjelder da hovedsakelig poser med salatblanding, opplyser Søyland til Nationen.

– Er det aktuelt med import?

– Vi har ingen planer per i dag om å importere, og klarer oss med å supplere med andre typer salater. Slik det er nå må altså kundene blande sin egen salat, og det regner vi med at skal gå greit. Vi har imidlertid fått signaler om at fabrikken kan åpne igjen mot slutten av uken, og da vil jo utvalget raskt normalisere seg, sier hun.

Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen. Foto: Norgesgruppen
Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen. Foto: Norgesgruppen

Neste artikkel

Sliter med salg av norske grønnsaker og poteter – ber butikkene bidra