Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kommune på sparetiltak brukte to millioner på vin, middag og overnatting

Kinn kommune må spare 75 millioner kroner. Samtidig har kommunetoppene brukt to millioner kroner på 200 flasker vin, middager og overnatting i kystperle.

I tidsrommet mars 2017 til desember 2019 har det vært over 30 kommunale samlinger på overnattingsstedet Knutholmen i nabokommunen Bremanger, skriver NRK.

De har også hatt samlinger på Gloppen hotell og Alexandra hotell i Loen.

Flora og Vågsøy ble slått sammen til nye Kinn kommune ved nyttår. Sammenslåingen har vært hovedtema på de fleste av samlingene.

Til sammen er det blitt brukt vel to millioner kroner. Utgifter til vin utgjør rundt 100.000 kroner. Skattebetalerne har tatt regningen. Til sammenligning er veibudsjettet kuttet med 4 millioner kroner det siste året, og kommunen må selge den kommunale lastebilen.

Annonse

Lokale partier har reagert. Rødt er kritiske til signaleffekten det gir når kommunen sparer penger, og Sp mener det er feil bruk av penger.

Rådmann Terje Heggheim i Kinn kommune forsvarer pengebruken og sier kommunen hadde behov for å samle ledere, avdelinger og folkevalgte da de ble slått sammen til en kommune med 1.600 ansatte.

Kinn har en samlet lånegjeld som neste år vil passere 2,8 milliarder kroner.

Neste artikkel

Bøndene vågar seg ikkje inn til byen fordi ferjekøen er for lang