Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kom fra Litauen med over 500 kilo kjøtt – stanset på grensa

Tollere ved Svinesund og Kongsvinger stanset nylig et smuglingsforsøk av over 500 kilo kjøtt inn til Norge.

Kjøttbeslag ved tollen i Kongsvinger og Svinesund. Foto: Annika Byrde/NTB og Tolletaten
Kjøttbeslag ved tollen i Kongsvinger og Svinesund. Foto: Annika Byrde/NTB og Tolletaten

30. oktober i år beslagla tollere ved Svinesund og Kongsvinger til sammen 557 kilo kjøtt som ble forsøkt smuglet inn i Norge. Kjersti Bråthen, seksjonssjef ved Kongsvinger tollsted, sier de ikke har kjennskap til hvor kjøttet kommer fra.

– Vi sitter ikke med detaljert info om opprinnelsen for disse kjøttvarene, men transporten kom fra Litauen. Mattilsynet fattet vedtak om beslag på grunn av brudd på deres bestemmelser om blant annet import og transport av matvarer, i tillegg ble varene forsøkt innsmuglet, sier Bråthen til Nationen.

Hun sier det ikke har vært noen tydelig økning i smuglingsforsøk av kjøtt under koronapandemien.

Annonse

– Vet dere om de som forsøker å smugle inn kjøtt har som mål å selge kjøttet videre? For eksempel til restauranter i Norge?

– Det er mye som tyder på at disse varene, ofte i stort kvantum, ikke er til privat forbruk, men det må eventuelt avdekkes via politiets etterforskning, sier Bråthen.

– Hva skjer videre med personene som står bak smuglingsforsøket?

– Tolletaten skriver i slike saker en tollrapport og en anmeldelse av forholdet til politiet. Politiet avgjør straffereaksjonen, ofte et kraftig forelegg i denne type saker, avslutter hun.

Neste artikkel

Kjempehopp i importen av ost bekymrar Tine