Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Klimaoppgjør mellom Jensen og Solberg i Stortinget

Erna Solberg barket i spørretimen onsdag for første gang etter Frps regjeringsexit sammen med tidligere finansminister, Siv Jensen. Tema: Klimamål.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen, som nå er blitt parlamentarisk leder, mener nemlig det er totalt uansvarlig av regjeringen å melde inn et mål om å kutte klimautslippene med minst 50 prosent innen 2030 – uten å ane hva det koster.

– I forrige uke meldte regjeringen inn et forsterket klimamål under Parisavtalen. Og det helt uten å ane konsekvensene av hva det koster, sa Jensen.

Statsminister Erna Solberg (H) mente dette var normalt.

Annonse

– Det er ikke noe nytt i at vi har foreslått ambisjoner fra Norges myndigheter inn til FN eller de store forhandlingene uten at vi har hatt detaljbiten utredet på hvilke tiltak som gjelder, sa hun.

Statsministeren la til at det å la være å gjennomføre klimatiltak, «for lengst» er beregnet til å bli dyrere enn kostnaden ved tiltakene.

– Jeg synes svaret er ganske oppsiktsvekkende. Statsministeren vet altså ikke hvor stor denne regningen er. Og et gjennomgående prinsipp har vært å konsekvensutrede politikken, skjøt Jensen tilbake.

Norges nye løfte at utslippene av klimagasser skal reduseres med 50 til 55 prosent fra 1990-nivå innen 2030, i samarbeid med EU.

(©NTB)

Neste artikkel

Noah saksøker staten for skyting av Letjenna-ulvene