Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jordras: – Flere hytter og hus er tatt

Et jordras i Alta har tatt med seg minst åtte bygninger, opplyser politiet i Finnmark.

Et stort jordras har gått ved Kråkeneset i Alta, og flere bygninger er tatt. Det er foreløpig ikke meldt om personskader.Foto: Redningsselskapet, "Vekteren" / NTB scanpix
Et stort jordras har gått ved Kråkeneset i Alta, og flere bygninger er tatt. Det er foreløpig ikke meldt om personskader.Foto: Redningsselskapet, "Vekteren" / NTB scanpix

Ifølge NRK skal også en hund ha blitt tatt i jordraset. Én person skal ha blitt evakuert fra området. Det er ellers ikke meldt om personskader.

– En hund er tatt, en hytte og et hus er skylt på sjøen, forteller operasjonsleder Torfinn Halvari i Finnmark politidistrikt til NRK. Politiet opplyser til kanalen at raset skal være rundt 650 meter bredt.

NRK skriver at minst åtte bygninger skal ha blitt tatt i jordraset, og at det nå gjøres søk i vannet.

Til NTB opplyser politiet at de nå får bistand fra flere kanter.

– Videre har vi en båt-ressurs fra Alta som er på tur dit, og vi får bistand fra Norske Redningshunder og Sivilforsvaret, sier Halvari til NTB.

Annonse

Rådmann Bjørn-Atle Hansen i Alta kommune opplyser til kanalen at en låve også skal være tatt av jordraset. Alta kommune skal også ha satt krisestab, opplyser ordfører Monica Nielsen til avisa iFinnmark.

– Vi har satt krisestab, og har akkurat begynt å gå igjennom den informasjonen vi har. Vi har ikke noe å melde riktig enda utover det. Vi holder på å samle inn informasjonen som er tilgjengelig, og vil iverksette tiltak utover det. Det første møtet man sitter i nå vil avklare hva vi gjør videre, sier hun til iFinnmark.

Det har den siste tiden vært gult varsel for jordskred i Troms og Finnmark, samt deler av Nordland. Ifølge Varsom.no er det er gult varsel også for Trøndelag og deler av Sør-Norge, spesielt i de fjellrike regionene.

Det er også vært gult farevarsel med tanke på flom i hele Nord-Norge. I indre Trøndelag og øvre Østerdalen er det oransje varsel.

Neste artikkel

Landbrukssjef: – Det er mye vann