Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Joe Biden har vunnet presidentvalget i USA

Demokraten Joe Biden har vunnet presidentvalget i USA etter å ha vunnet delstaten Pennsylvania.

AP, CNN og NBC slår nå fast at Joe Biden er USAs neste president. Foto: AP Photo/ Paul Sancya
AP, CNN og NBC slår nå fast at Joe Biden er USAs neste president. Foto: AP Photo/ Paul Sancya

Joe Biden økte ledelsen i Pennsylvania til rundt 34.000 stemmer rett rundt klokken halv seks norsk tid. 99 prosent av stemmene er telt opp i delstaten.

Dermed valgte flere amerikanske medier, blant dem CNN, ABC og nyhetsbyrået AP, å erklære 77 år gamle Biden som valgvinner siden han oppnådde minst 270 valgmenn.

Det pågår fortsatt telling av stemmer i flere delstater, men Biden vil med seieren i Pennsylvania umulig bli tatt igjen av Donald Trump.

Kamala Harris er dermed også valgt som USAs påtroppende visepresident. Den 56 år gamle Harris, som er fra California, blir den første svarte kvinnen i embetet.

I en valgkamp som har vært sterkt preget av koronapandemien, har Biden gjenvunnet tre delstater som Trump vant på høyst overraskende vis i 2016: Michigan, Wisconsin, og nå Pennsylvania.

Det er fortsatt tvil om hvorvidt Donald Trump vil anerkjenne valgresultatet. Han har allerede satt i gang en rekke søksmål i flere stater for å hindre at brevstemmer og forhåndsstemmer telles opp.

Trump har ved flere anledninger kommet med anklager om valgfusk, uten begrunnelse. Senest i går kveld uttalte presidenten at han uten tvil vil vinne valget dersom «kun de lovlige» stemmene blir talt opp.

Neste artikkel

Bayer tapte nok en erstatningssak om Roundup i høyesterett i USA