Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jegerne trodde at elgen var død

– Jeg har aldri sett en elg sove på denne måten, sier villsvinjeger Johan Gejdner (24).

Johan Gejdner (24) og kameraten Carl Malmberg (22) var ute og jaktet på villsvin i Växjö i Småland i Sverige natt til tirsdag. Da de hadde gitt opp jakta og kjørte hjemover fikk de øye på fem elger i mørket på et jorde.

– Fire av elgene reagerte på billysene, men den femte elgen bare lå der. Vi bestemte oss for å kjøre litt tilbake da vi mistenkte at denne elgen kunne ha blitt påkjørt på en stor vei ikke langt fra der vi var. Vi antok at den hadde blitt skadet eller var død, sier Johan Gejdner.

– Da vi gikk ut av bilen begynte de fire andre elgene og røre på seg og gikk bort fra oss, men den femte elgen lå igjen på jordet, uten å røre på seg, sier Gejdner.

– Da vi kom nærmere elgen så vi at det kom røyk fra den. Vi tenkte at det innebar at den enten var skadet, eller at den ikke hadde vært død særlig lenge, sier Gejdner.

Først da de kom omtrent tre meter fra elgen så de at den pustet, men den reagerte fortsatt ikke på jegernes nærvær.

Annonse

– Da ble vi enda mer sikre på at den var skadet, sier Gejdner.

Kameraten Carl Malmberg bestemte seg for å gi fra seg en lyd for å se om elgen da ville reagere.

– Når den rørte på seg og reiste seg opp var jeg redd for at den skulle gå til angrep. Heldigvis så snudde den seg bort fra oss og løp i motsatt retning fra der vi stod, sier Gejdner.

– Jeg må ærlig innrømme at hvis jeg ikke hadde gått på do før vi dro ut for å jakte, ville det vært et behov for å skifte boksershorts etter denne opplevelsen. Jeg har aldri sett en elg sove på denne måten, sier Gejdner.

Johan Gejdner (24) fikk seg en overraskelse da han og kameraten gikk bort til en elg som de trodde var død. Foto: Privat
Johan Gejdner (24) fikk seg en overraskelse da han og kameraten gikk bort til en elg som de trodde var død. Foto: Privat

Neste artikkel

Hannulv skoten i Løten