Jaktar på smaken av Noreg

Alle stader har sin eigen karakter, ei blanding av jordsmonn, geologi og klima som gir lokale jordbruksprodukt eit særpreg. I Frankrike kallar dei det terroir. Også her til lands prøver forskarar å definere dei norske smakane.

Det langstrekte landet vårt med variert naturgrunnlag og klima, og med forskjellar mellom kyst og innland, lågland og fjell legg til rette for lokale og stadeigne variasjonar innan landbruksprodukt. Men dette er tidkrevjande og dyrt å dokumentere. Foto: Kari Hamre / NPK
Det langstrekte landet vårt med variert naturgrunnlag og klima, og med forskjellar mellom kyst og innland, lågland og fjell legg til rette for lokale og stadeigne variasjonar innan landbruksprodukt. Men dette er tidkrevjande og dyrt å dokumentere. Foto: Kari Hamre / NPK
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Stort sprik i eigenkapital: – Har sett på fordelingseffekt