Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Interessen for kjøttauksjoner har aldri vært større

Norske fryselagre for kjøtt er tomme, og det er budkrig på internasjonale kjøttauksjoner. Landbruksdirektoratet tror det kan bli prishopp.

Kjøttmarkedet er fremdeles i ubalanse etter covid-10, ifølge direktør i Landbruksdirektoratet, Jørn Rolfsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Kjøttmarkedet er fremdeles i ubalanse etter covid-10, ifølge direktør i Landbruksdirektoratet, Jørn Rolfsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Landbruksdirektoratet mener den store interessen for kjøttauksjoner kan bety at norsk kjøttproduksjon ikke vil dekke markedsbehovet neste år, skriver NRK.

Pågangen i auksjonsrundene for importert kjøtt i oktober og november var unormalt stor og prisene langt høyere enn tidligere, ifølge direktør i Landbruksdirektoratet, Jørn Rolfsen.

– Prognosene fremover er usikre. Noen tenker det blir normalisert. Kanskje grensehandelen øker, men det er usikkert, sier Rolfsen til rikskringkasteren.

Han viser til at prisene internasjonalt har skutt i været.

– Råvareprisene har doblet seg. Det kan være et prisbilde som er på vei oppover.

Mulig sammenheng med pandemien

– De overraskende høye prisene kan henge sammen med pandemien. Og det viser at det er underdekning i norsk produksjon, sier Rolfsen til NRK.

Direktøren i Nortura totalmarked sier til NRK at han tror etterspørselen av kjøtt vil normaliseres i løpet av det kommende året.

Norturas analyser viser nemlig at etterspørselen vil gå ned med ti prosent i 2022.

Rolfsen tror imidlertid at den høye etterspørselen vil kunne vare i tiden framover.

– Man må spise veldig mye mindre kjøtt hvis etterspørselen skal ned 10 prosent, sier han til NRK.

Neste artikkel

Knuste tidligere omsetningsrekord – solgte for nær 900 millioner