Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Inspektører fra Mattilsynet trues av dyreeiere

Omtrent halvparten av inspektørene i Mattilsynet har opplevd vold, trusler eller trakassering på jobb.

Mattilsynet forteller at de tar situasjonen på alvor. Foto: Mostphotos

Det skriver NRK.

– Vi er overrasket over at så mange har vært utsatt for alvorlige hendelser. Jeg har diskutert resultatene med mine kolleger i andre tilsynsetater. Inntrykket er at det er en tendens til at det er blitt tøffere å drive tilsyn, sier Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, til statskanalen.

Ble truet med pistol

Det er spesielt i saker med tilsyn av dyr det blir gitt trusler. To ansatte NRK har pratet med opplevde nylig å bli truet med pistol av en hundeeier.

Annonse

– Vi er ikke vant til å se en pistol, og vi visste at den var ladd. Vi hadde en litt dårlig følelse da vi kom dit, men at han skulle komme med en pistol skjedde helt uten forvarsel, sier veterinær Pernille Fageraas i Mattilsynet Glåmdal og Østerdal.

Vurderer om politiet skal være med

Hun har forståelse for at det kan være vondt å miste dyrene sine.

– For noen kan det være det kjæreste de har og for andre er det livsgrunnlaget, men vi er dyrepolitiet. Vi må gripe inn hvis det er nødvendig, sier hun til NRK.

Mattilsynet gjør vurderinger før hvert tilsyn, for å finne ut om de skal ha med politi. I Glåmdalen og Østerdal har de ansatte også trent seg på hva de skal gjøre i trusselsituasjoner.

Neste artikkel

Kverke er påvist på hestar i Akershus