Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hunden Amigo tok rotta på 48 rotter i kornsilo

Den store rottefangsten ble gjort på en gård i Danmark.

Hunden Anton med den store rottefangsten foran seg. Foto: Frederikssund Kommune
Hunden Anton med den store rottefangsten foran seg. Foto: Frederikssund Kommune

I forrige uke ble rottehunden Amigo kalt ut til en kornsilo i Frederikssund kommune i Danmark, der et høyt antall rotter hadde forskanset seg.

På et enkelt besøk i siloen fanget hunden Amigo utrolige 48 rotter, skriver Frederikssund kommune på sin Facebook-side.

Vei-og parkavdelingen i den danske kommunen har totalt fire hunder som blir brukt til å ta rotter. Ifølge dem er dette den største fangsten Amigo har hatt på én enkel aksjon.

Tok rottene på halvannen time

Danske TV2 Lorry har snakket med rottefanger Jeppe Kjær, som jobber sammen med Amigo. Han forteller at siloen var full av rotter som spiste kornrester på gulvet og drakk vann i fuktige områder.

Annonse

– Da jeg flyttet på ventilasjonsrørene pilte det rotter mellom beina våre. Etter en halvannen time var den siste av de 48 rottene døde, skriver Jeppe Kjær i en e-post til TV-kanalen.

Rottefangsten går viralt

Amigos store rottefangst har tatt helt av på Facebook. I skrivende stund har 5500 personer likt innlegget, over 900 har kommentert det og 2200 mennesker har delt det.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Mange av kommentarene i innlegget er folk fra Finland. Amigo er på vei til å bli en internasjonal stjerne, sier kommunikasjonsrådgiver i Frederikssund kommune, Steven Rønnekamp Holst, til danske Sjællands Nyheder.

Neste artikkel

Henriks gresskar veier et halvt tonn