Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høyre-topp skifter beite

Høyres tidligere landbrukspolitisk talsperson, Guro Angell Gimse, har fått ny jobb utenfor politikken.

Tidligere stortingsrepresentant for Høyre, Guro Angell Gimse, går fra politikken til kommunikasjonsbransjen i skognæringen. Foto: Privat
Tidligere stortingsrepresentant for Høyre, Guro Angell Gimse, går fra politikken til kommunikasjonsbransjen i skognæringen. Foto: Privat

Gimse, som i forrige periode satt på Stortinget som vara for Linda Hofstad Helleland (H), er ansatt som kommunikasjonssjef i Skogsnæringa Kyst og WoodWorks! Cluster. Hun tiltrer i stillingen fra nyttår.

– Jeg storgleder meg til å begynne i en spennende stilling i en bransje som både er fremoverlent og som er en viktig del av det grønne skiftet, sier Gimse i en pressemelding fra Kystskogbruket.

– I Norge binder skogen over 50 prosent av alle klimautslippene, og potensialet for å binde enda mer er stort gjennom bærekraftig foryngelseshogst og utvikling av trebruk innenfor nye områder. Skogen har uante muligheter og i Norge har vi en unik mulighet til å gå foran, fortsetter hun.

Tror erfaringen fra landbruket blir viktig

Gimse ble ikke gjenvalgt til Stortinget i høst. Høyre-kollega Lene Westgaard-Halle tok over som landbrukspolitisk talsperson.

Melhusbyggen har vært heltidspolitiker både på Stortinget og i fylkestinget. Hun er utdannet politi og har master i Business Administration.

– Jeg vil bidra med min kompetanse innen både kommunikasjon og påvirkning, og tror også mitt politiske engasjement for landbruket vil være nyttig, sier trønderen, som driver med korn på en gård i Melhus kommune.

Har tro på ansettelsen

Skogsnæringa Kyst jobber aktivt for samarbeid som realiserer potensialet i skog- og trenæringa i kystfylkene fra Agder til Finnmark.

– Med denne ansettelsen vil vi styrke den alminnelige bevisstheten om skogens betydning for det grønne skiftet, og bidra til økt kunnskapsdeling om innovasjon og nyskaping innen skogindustrien, sier daglig leder i Skogsnæringa Kyst, Ole Hartvig Bakke, ifølge pressemeldingen.

WoodWorks! Cluster er en skog- og trebasert næringsklynge som fasiliteter industriell produksjon av bygg og trefiber.

– Skogen er det desidert mest effektive klimavirkemiddelet i Norge, og vi trenger å bli mer synlige for å få til en enda mer målrettet satsing på skog og produkter av tre. Denne ansettelsen vil bidra til det, sier Kjersti Kinderås, klyngeleder i WoodWorks! Cluster, i pressemeldingen.

Neste artikkel

Harselas mot Høyre