Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her holder politiet på å krasje midt på E18

Politipatruljen presset seg inn på E18 uten blålys eller sirene. Bilføreren i den andre billen måtte bråbremse for å unngå en kollisjon.

Det holdt på å gå helt galt da en patruljebil fra Arendal og Froland politistasjon presset seg inn på sterkt traffikerte E18 ved Stoa.

En bilfører på ferietur måtte bråbremse for å unngå en kollisjon i 75 kilometer i timen med tett trafikk bak seg.

«Et under at dette gikk bra», skriver den anonymiserte bilisten i en klage til politidistriktet.

I bilen var det kamera som dokumenterte hvor nær de var et uhell, og at politipatruljen krysser en hvit sammenhengende linje. Patruljen setter først på blålys etter å ha kommet inn på veien.

«Dette satt et sterkt støkk i meg og hadde ikke veldig lyst til å kjøre videre på ferien min», heter det i klagen.

«Uheldig»

Annonse

Det er ikke første gang det oppstår trafikkfarlige situasjoner på E18 akkurat ved Stoa. Bare tre dager tidligere oppsto det lange køer etter en trafikkulykke da en lastebil ikke overholdt vikeplikt da den kjørte ut på veien, og tolv dager senere krasjet en motorsykkel her.

«Hendelsen anses som uheldig, og det er grunnlag for kritikk», oppsummerer politimester Kjerstin Askholt ved Adger politidistrikt i et svar til bilføreren.

Politistasjonssjef ved Arendal og Froland politistasjon, Jan Sverre Krogstad, opplyser til Nationen at det er gjennomført samtale med sjåføren, «som har beklaget hendelsen».

God hjelp av video

I en epost skriver Krogstad at saken er gjennomgått på politistasjonen:

«Utfra videoen ser det ut som om politibilen har unnlatt å sette på blålys før den kjørte ut på E-18. Det oppstod en farlig situasjon. Dette anses å være kritikkverdig».

På spørsmål om hva som ville vært konklusjonen hvis det ikke fantes videobevis, svarer stasjonssjefen:

«Klagen ville bli tatt alvorlig selv om det ikke fantes billedbevis, men video av hendelsen er selvfølgelig til god hjelp i så måte».

Neste artikkel

To timer utrykningstid svekker tryggheten