Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hauglie varsler lovendring om deltid

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) varsler lovendringer som vil prioritere utvidet stilling til deltidsansatte framfor nyansettelser.

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) sier med en ny lovendring vil det nå bli vanskeligere for en arbeidsgiver å lyse ut stillinger uten å skjele til hvordan stillingsandelen er for de øvrige ansatte. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det vil nå bli vanskeligere for en arbeidsgiver å lyse ut stillinger uten å skjele til hvordan stillingsandelen er for de øvrige ansatte. Jeg håper det kommer til å bidra til helere stillinger, og flere heltidsstillinger, sier Hauglie til Dagbladet.

Bakgrunnen for lovendringen er en dom fra Høyesterett fra 2016, som tolket loven slik at deltidsansatte ikke har rett til å utvide sin stilling på denne måten. Siden da har deltidsansattes rett til å øke sin stilling blitt begrenset, hevder departementet.

– En slik lovendring har også vært svært etterspurt. Vi ser at flere og flere jobber heltid, men fortsatt er det for mange som jobber ufrivillig deltid.

Annonse

Tall fra departementet viser at 656.000 personer jobber deltid i Norge. Om lag 450.000 av disse er kvinner. Det er spesielt mange deltidsansatte innen pleie og omsorg.

Neste artikkel

En bølge av lokalt norsk øl til Berlin