Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gundersen lover pengestøtte til grunneier etter Økokrim-overvåkning

Glommen Skog lover pengehjelp til en grunneier i Hedmark dersom han vil gå rettens vei etter at det ble avslørt et overvåkningskamera som politiet har satt ut ved en åteplass.

Gunnar Gundersen er næringspolitisk sjef i Glommen Skog og profilert kritiker av rovdyrpolitikken. Foto: Siri Juell Rasmussen
Gunnar Gundersen er næringspolitisk sjef i Glommen Skog og profilert kritiker av rovdyrpolitikken. Foto: Siri Juell Rasmussen

Politiet har satt opp overvåkningskamera i Strandbygda ved Elverum høsten 2017, skriver TV 2. Tingretten har ifølge fjernsynskanalens nettavis gitt tillatelse til skjult kameraovervåkning etter matlovens bestemmelser om ulovlig åte og risiko for spredning av smittsomme sykdommer til ville dyr.

Grunneier Ove Mellem sier til TV 2 at han ikke fester lit til Økokrims forklaring om at overvåkningen skyldtes at en død gris blir brukt til åte under revejakta.

– Det har jeg ingen tro på, for så dumme kan de ikke være. Det skyldes nok at de hele tiden mistenker oss for å drive med ulovlig jakt, sier Mellem til TV 2.

Økokrim har avvist overfor TV 2 at de har mistenkt ulovlig ulvejakt. Revejegeren som oppdaget kameraet i skogen har fått en e-post fra Mattilsynet hvor han får grønt lys til å bruke gris som åte.

Næringspolitisk sjef i Glommen Skog Gunnar Gundersen er opprørt over overvåkningen og lover økonomisk bistand til grunneier Mellem hvis han vil forfølge saken juridisk og anmelde politiet for ulovlig overvåkning.

– Politiet bør beklage saken slik den står nå. Jeg mener dette er et overtramp, sier Gundersen til TV 2.

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når politiet driver skjult kameraovervåkning på grunn av at det er brukt en gris på reveåte, sier han.

Tarjei Istad i Økokrim har understreket overfor TV 2 at tingretten har gitt politiet tillatelse til å overvåke. Han har heller ikke ønsket å gi noen beklagelse.

Neste artikkel

Ukrainske flyktninger jobbet ulovlig på gartneri