Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fugleinfluensa påvist på Haugalandet

To døde fugler som ble funnet forskjellige steder på Haugalandet, var begge smittet av fugleinfluensa. Det viser tester Mattilsynet har gjort.

Det er påvist fugleinfluensa i to døde havsuler. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Det er påvist fugleinfluensa i to døde havsuler. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

To døde havsuler, som ble funnet på Åkrasanden og Dragavika i Førresfjorden, har blitt testet – og fått påvist fugleinfluensa, skriver Haugesunds Avis.

– Det var ikke overraskende. Vi fikk testene bekreftet sent fredag etter arbeidstid, sier Olav Tørresdal, spesialinspektør i Mattilsynet.

Det er funnet fugleinfluensa i sjøfugler flere steder langs norskekysten de siste ukene, blant annet i Rogaland og i Finnmark.

Årsaken er blant annet mye smitte av fugleinfluensa i Storbritannia, særlig i Skottland der mange fugler tilbringer deler av vinteren.

Sykdommen smitter ikke til mennesker, men er veldig smittsom blant villfugler. Mattilsynet regner med at det kommer til å bli funnet flere døde fugler i tiden framover.

– Folk må unngå å ta på disse fuglene. Skal man det, må man bruke hansker, legge dem i plastposer og kaste dem i brennbart avfall, sier Tørresdal.

Neste artikkel

Ber medlemmene melde fra om syke eller døde fugler