Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frankrike til kamp mot veggedyr

Franske myndigheter har innledet en kamp mot en invasjon av veggedyr som har tatt for seg av menneskelig blod i hoteller og hjem i Paris.

De plagsomme, blodsugende insektene forsvant fra Frankrike på 50-tallet, men har gjennomgått en gjenfødelse, trolig som følge av mer internasjonal reising og økende resistens mot insektmidler.

– Vi kan alle rammes, heter det på en nettside som myndighetene har satt opp og som er full av råd om hvordan man kan hindre veggedyrene, og hva man skal gjøre om de dukker opp.

Veggedyr finnes i tempererte klimasoner i USA og deler av Europa. De ble nesten utryddet etter annen verdenskrig på grunn av utstrakt bruk av DDT, men kom tilbake etter at slike pesticider ble forbudt fordi de er for farlige.

Annonse

Mot slutten av 90-tallet stortrivdes de i New York, og i 2010 var det et større utbrudd som førte dem høyt opp i skyskrapere, hoteller og til og med inn i klesbutikker som Victoria's Secret.

Nå kryr det av dem i Paris, og firmaer som driver med bekjempelse av skadedyr, sier at 400.000 adresser i byen, inkludert hoteller, leiligheter og hus, ble behandlet i 2018, noe som koster millioner.

En studie i 2016 påviste at veggdyrene er blitt resistente mot vanlige insektmidler, og at de spres rundt i verden ved å søke seg fram til brukte klær i reisendes kofferter.

Neste artikkel

Frankrike lovbeskytter lukten av hestemøkk og lyden av hanegal