Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flertallet vil ha norske jordbær

I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for frukt og grønt, svarer 87 prosent at de synes norske jordbær smaker best.

De fleste foretrekker norske jordbær, viser en undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt
De fleste foretrekker norske jordbær, viser en undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

I en undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) svarer 87 prosent at smaken av norske jordbær er best.

– Hele 90 prosent sier at de gleder seg til å spise norske jordbær, både unge, voksne og eldre, forteller Iselin Sagen, ernæringsrådgiver ved OFG, i en pressemelding.

Undersøkelsen ble gjort i perioden 5. mai til 12. mai i år, bestående av et landsrepresentativt utvalg med personer fra 15 år og eldre.

Annonse

Forrige uke opplyste organisasjonssjef Arve Gladheim i Gartnerhallen at de forventer 30 prosent færre norske jordbær denne sesongen.

– Per nå er det ikke mulig å få dekket opp behovet for arbeidskraft i tilstrekkelig grad, og for eksempel for jordbær er vi forberedt på en reduksjon i størrelsesorden cirka 30 prosent i forhold til 2020-sesongen, skrev Gladheim i en e-post til Nationen.

Også kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge uttalte at det blir utfordrende å dekke den store etterspørselen etter norske jordbær denne sesongen.

– For å sitere kanskje Norges mest kjente jordbærselger gjennom tidene, Petter Stordalen; vi må selge de bæra vi har. Målet er å selge mest mulig norsk jordbær, men det kommer til å bli en krevende sesong hvor vi må supplere med noe import, sa Kristiansen til Nationen.

Neste artikkel

3 av 4 jordbærbønder borte på 20 år – nå slutter enda flere