Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

FHI: Salmonella-utbrudd i Europa trolig knyttet til kindersjokolade

Et salmonella-utbrudd i Europa knyttes til den populære kindersjokoladen. De fleste smittede er barn, og flere av dem har vært innlagt på sykehus, ifølge FHI.

Kinderegg er mistenkt smittekilde i et pågående salmonella-utbrudd. Benjamin H. Vogl
Kinderegg er mistenkt smittekilde i et pågående salmonella-utbrudd. Benjamin H. Vogl

– Det pågår et utbrudd i Europa forårsaket av mage-tarmbakterien monofasisk Salmonella Typhimurium. Så langt er det påvist smitte hos 126 personer fra åtte ulike europeiske land, inkludert ett tilfelle fra Norge, opplyser Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

– Kindersjokoladeprodukter, inkludert kinderegg, er mistenkt smittekilde. Mattilsynet undersøker om produktene er kommet til Norge, skriver de videre.

Salmonella-infeksjon gir vanligvis diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og eventuelt feber. Infeksjonen går over av seg selv uten behandling. I enkelte tilfeller kan noen utvikle mer alvorlige symptomer som f.eks. blodig diaré og man bør da ta kontakt med lege, opplyser seniorrådgiver Heidi Lange i FHI.

Intervjuer av de syke har ført til mistanke mot kindersjokoladeprodukter fra produsenten Ferrero.

Flere land har nå trukket tilbake de aktuelle produktene fra markedet.

Ferrero har kalt tilbake enkelte varepartier inntil resultatene fra undersøkelser er klare, ifølge AFP. Medianalderen til de påvist smittede er fire år.

– Ingen av våre Kinderprodukter på markedet har testet positivt for salmonella, og vi har ikke mottatt klager fra forbrukere, skriver Ferrero i en uttalelse på selskapets franske nettside mandag.

Neste artikkel

Stubber gir ly for unge granplanter