Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felte hannbjørn på Tolga

Fredag morgen ble en bjørn felt i Tolga kommune. Dette er den andre bjørnen som er felt i Nord-Østerdalen i sommer.

Bjørnen som ble felt veide 105 kilo, og var en hann. Foto: Privat
Bjørnen som ble felt veide 105 kilo, og var en hann. Foto: Privat

– I dag tidlig felte våre mannskaper bjørn nummer to for året. Fellingen ble gjort etter kamerabilder rundt midnatt og sporing fram til felling litt før klokken 7 i dag, sier Ole Sylte Heggset.

Han er prosjektansvarlig for det interkommunale skadefellingslagssamarbeidet i Alvdal, Tynset, Folldal, Tolga, Os, Rendalen og Engerdal kommuner.

Oppdaget på viltkamera

Natt til fredag kom det inn bilder av bjørnen via viltkamera, og fellingsmannskapet dro ut for å spore opp bjørnen med hund.

Bjørnen hadde tydelig oppholdt seg i samme område over lengre tid, og det ble gjort funn av kadavre i samme område. Rundt klokken syv kom mannskapet i kontakt med bjørnen, og fikk felt den ved Storkletten i Tolga kommune, like øst for Gammeldalen i Tynset.

Annonse

Bjørnen var på 105 kilo.

Mulig ny bjørn i Rendalen

Samtidig som fellingen skjedde på Tolga, var det et bjørneangrep på sau i Rendalen. Det er derfor mistanke om at enda en bjørn oppholder seg i området.

– Beitelaget sendte akkurat forespørsel om å opprettholde skadefelling i sitt område, da de tror det er en annen bjørn som har tatt ut dyr der, sier Heggset.

Fellingslaget i Nord-Østerdalen og Engerdal har hatt en travel sommer. I tillegg til å ha felt to bjørner, er også to ulver og fire jerver blitt felt.

Neste artikkel

Slik vil de gjøre det mer effektivt å skyte ulv, bjørn og andre rovdyr