Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet anker milliontap til Høyesterett

Tapt ankesak mot tidligere dataleverandør ga samvirket en baksmell på 134 millioner kroner. Nå anker de til Høyesterett.

Felleskjøpet Agri anker dommen fra Eidsivating lagmannsrett. Foto: Berit Roald / NTB
Felleskjøpet Agri anker dommen fra Eidsivating lagmannsrett. Foto: Berit Roald / NTB

For tre og et halvt år siden vant Felleskjøpet Agri fram i Nedre Romerike tingrett, og ble tilkjent 288 millioner kroner i erstatning fra dataleverandøren Infor.

Sistnevnte anket derimot avgjørelsen, og i sommer ble dommen fra tingretten snudd på hodet. Felleskjøpet Agri ble i Eidsivating lagmannsrett dømt til å betale IT-selskapet totalt 134 millioner kroner, 84 millioner av disse i ren erstatning.

I halvårsresultatet trakk samvirket fram tapet i lagmannsretten årsak til at et sterkt resultatmessig halvår blir jevnt med fjoråret.

Annonse

Konsernsjef Svenn Ivar Fure sa i forbindelse med resultatet at de var både "svært overrasket" og "skuffet" over resultatet fra lagmannsretten. Han la også til at de vurderte å anke, noe de nå altså gjør.

– Vi mener dommen har klare rettslig prinsipielle spørsmål som må klargjøres, mellom annet for hvordan utfordringer i store IT-prosjekter i privat og offentlig sektor blir håndtert mellom partene, og at disse spørsmålene er av stor samfunnsmessig betydning. Vi har derfor anket saken til Høyesterett, sier Trine-Marie Hagen, økonomidirektør i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

Hun forteller at årsaken til at de anker er "det store spriket" mellom dommene i tingretten og lagmannsretten.

– Vi mener at sider av saken bør behandles av Høyesterett for å klargjøre viktige rettslige spørsmål knyttet til slike avtaler om store IT-leveranser basert på Statens standardavtaler, sier Hagen.

Neste artikkel

Bondelaget frykter for matproduksjonen etter gjødsel-stans