Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Erna Solberg mener de rødgrønne var idéløse og late

De rødgrønne var idéløse, politisk late og svarte på alle problemer med «mer penger», mener statsminister og Høyre-leder Erna Solberg.

Solberg tok et oppgjør med forgjengerne i regjeringskontorene da hun kom direkte fra G7-toppmøtet i Canada til Høyres sentralstyre mandag.

– Vi hadde en rødgrønn regjering som var rik på penger, men fattig på ideer, hevdet Høyre-lederen.

Hun mente at svaret på alle utfordringer som Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet støtte på gjennom åtte rødgrønne år, var «mer penger».

– Men mer penger er egentlig den lateste formen for politisk aktivitet du kan drive med. Mer penger er svaret til dem som ikke har politiske løsninger, sa Solberg.

Hyllet reformer

Solberg medgir overfor NTB at hun på sett og vis har startet valgkampen – men sier også at det for henne handler om en begrunnelse for det borgerlige regjeringsprosjektet.

– Den viktigste begrunnelsen er at vi kommer ikke til å kunne holde på med å bruke mer penger. Det kan ingen partier fremover. Og da må vi bruke de pengene vi har, på en bedre måte, sier statsministeren.

Annonse

I talen hyllet hun alt fra politireform og regionreform til den såkalte avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen.

– De rødgrønne brukte for eksempel mer penger til samferdsel enn planlagt, men de bygde mindre vei enn planlagt, sa Solberg.

Må stille krav

At oljepengebruken også har vokst under hennes tid i statsministerstolen, kommenterer hun slik:

– På grunn av oljeinntektene er Norge et av få land der budsjettene har vokst og vokst, mens andre land har måttet slanke. Vi kommer til å bruke mer penger, men da må vi også stille krav til hvordan vi bruker disse pengene, sier Solberg.

Hun hevdet også at opposisjonen ofte er for resultatene av borgerlig politikk, selv om de har advart og stemt mot.

Resultater, ikke penger

Solberg ga i 2011 ut boka «Mennesker, ikke milliarder». Et mål med boka var å knuse bildet av «kalkulatorhøyre». Nå fire måneder før Solbergs andre regjering skal legge fram forslaget til statsbudsjett for 2019, varsler hun følgende:

– På flere områder er ikke problemet at vi bruker for lite penger. Selv om vi bruker mye, får vi for lite tilbake. Da må vi se på hvordan vi får bedre resultater, ikke hvordan vi kan bruke mer penger.

©NTB

Brødteksten starter her...

Neste artikkel

Nestleder i KrFU melder seg ut av partiet