Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

«En stor takk til Lothepus»

En hissig svane, melkepriser og Nationen-kommentatorens takk til Lothepus fikk folk til å klikke i året som gikk.

Leif Einar «Lothepus» Lothe og Joar Førde har blitt kjendiser med TV2-serien «Fjorden Cowboys». De skaper også engasjement her på Nationen.no. Foto: Eivind Senneset / TV2

Meningsstoff og kommentarer er ofte det som blir lest mest her på Nationen.no. Det viser at vi har lesere som er opptatt av å forstå sammenhenger og se ting fra nye vinkler.

Her er debattstoffet som ble mest lest i løpet av året som gikk:

5. «Aggresjonen mot skutere bunner ikke i natur, men i kultur. Hensikten er å opprettholde den hyttebesittende og beslutningstagende klasses privilegium på motorisert friluftsliv. Hensikten er ikke aktverdig.», skrev Hans Bårdsgård sin kommentar «Apartheid i skjærgården» hvor han tok for seg motstanden mot frislippet av vannscootere.

4. «For få dagar sidan opplevde eg ein av mine største nedturar som sauebonde. Då mottok eg oppgjer for årets lam og slaktesau», skrev sauebonde Torbjørn Bruaset i et debattinnlegg i oktober. Her beskrev han realiteten sauebøndene nå opplever med lav pris som følge av overproduksjonen av lam.

Annonse

3. I mai kom Nationens tidligere sjefredaktør, og nå fast kommentator på fredager, Erling Kjekstad med en aldri så liten hyllest av Lothepus og Joar Førde i TV2-serien «Fjorden Cowboys». «Vi som gjerne vil løfte fram hvordan bygdefolk lever og hva de lever av, må takke og bukke for Fjorden Cowboys. Den beskriver ikke hele Bygde Norge. Men en viktig del.», skrev Kjekstad.

2. I 1985 fikk bøndene betalt kroner 2,85 per liter melk. Butikkprisen den gangen var 5,79 kroner. I 2017 har butikkprisen økt til 18,40, mens bonden nå får 4,87 kroner per liter melk. «Disse tallene forklarer hvorfor norske bønder stadig må øke produksjonen for å holde inntekten oppe. Og hvorfor matbaronene er blant Norges rikeste.», skrev Erling Kjekstad i mars. Kommentaren ble med det Nationens nest mest leste sak i år og ble delt nærmere 800 ganger på Facebook.

1. «Det er en fugl, for svingende», var tittelen på Nationens politiske redaktør Kato Nykvists kommentar om den mye omtalte Havnesjefen og engasjementet rundt den hissige svanen som til slutt måtte bøte med livet i sommer. «Det er en sunn ting å være opptatt av dyrs velferd. Men i disse tilfellene går engasjementet av hengslene.», skrev Nykvist. Engasjementet var stort også blant Nationens lesere og saken ble dermed årets mest leste av meningsstoffet på Nationen.no.

Neste artikkel

Økt import av flere meieriprodukter: Ost, iskaffe og sjokolademelk øker kraftig