Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Emil Henningsmoen fanget ulv på film

Emil Henningsmoen filmet ulv på grensa mellom Hemnes og Trøgstad.

Litt etter klokken fem lørdag ettermiddag observerte Emil Henningsmoen det som viste seg å være to ulver løpene over et jorde. Foto: Skjermdump fra video

– Jeg trodde først at det var to hunder, man forventer ikke å se ulv. Derfor ble jeg j... overrasket. Jeg har ikke sett ulv der før, sier Emil Henningsmoen til Nationen.

Litt etter klokken fem lørdag ettermiddag observerte Emil Henningsmoen det som viste seg å være to ulver løpene over et jorde.

– Dette var på utsiden Haslerud gård, som ligger rett sør for fylkesgrensa mellom Østfold og Akershus. De løp ganske nær låven på gården før de forsvant sørøstover, sier han.

– Det var tydelig at flere bilister så ulvene, da det var åpenbart at det var noen bilister som ikke så på meg, for å si det sånn.

Annonse

Det var Smaalenenes Avis som først omtalte saken.

Ifølge Henningsmoen er dette trolig de samme dyrene som ble observert i Båstad litt tidligere lørdag.

– Det har vært flere som har reagert på videoen. Mange synes det er flott, og andre synes det er forkastelig. Jeg har hørt i ettertid at disse ulvene ble observert i Båstad, vest for Haslerud, tidligere på dagen.

Ida Glemminge i Statens naturoppsyn sier til avisen at det er typisk for årstiden både at ulver er på vandring, og at de blir sett fra biler.

– Ulver kan bevege seg over lange avstander på kort tid, og at de blir sett på forskjellige steder i dette området er som forventet, sier Ida Glemminge i Statens naturoppsyn.

Neste artikkel

Bondelaget mener statssekretæren sår tvil om jordbrukets klimaavtale