Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dyrevernere vil at retten sier nei til mer jakt i ulvesonen

Dyrevernerne i NOAH vil be retten om å sette ned foten for videre jakt på innenfor ulvesonen, selv om to av Slettås-ulvene alt er skutt.

Ulvene som ble skutt i Trysil i Hedmark tirsdag. Foto: Ole Martin Norderhaug

– Man vet jo ikke hvor mange ulver som befinner seg der, så vi vil fortsatt kreve at jakten stopper, i tilfelle det skulle dukke opp spor av andre ulver i reviret, sier organisasjonens leder Siri Martinsen.

Annonse

NOAH har klaget på Klima- og miljødepartementets vedtak fra desember, som for første gang tillater jakt på ulv innenfor ulvesonen, nærmere bestemt Slettås-flokken i Trysil. I påvente av at saken kommer opp, har organisasjonen bedt Oslo byfogdembete om en midlertidig forføyning. Denne skal behandles som planlagt torsdag klokka 9, opplyser Martinsen.

Jakten på ulvene i Slettås-flokken startet første nyttårsdag, og i løpet av kort tid var to ulver skutt. Jaktlaget tror det bare var to ulver i reviret og at et antatt tredje dyr har beveget seg ut av området.

– Hvis det dukker opp et nytt dyr som sannsynligvis tilhører denne flokken, vil jakten gjenopptas, sa talsperson Ole Martin Norderhaug til VG tirsdag.

Neste artikkel

Hjorten spiser opp fôret til husdyra