Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dronning Sonja åpnet bunadutstilling

Dronning Sonja åpnet tirsdag utstillingen «Tradisjon og inspirasjon» på Slottsplassen i Oslo. Norske bunader er en viktig del av det som vises fram.

Dronning Sonja i bunad fra Øst-Telemark holdt tale under åpningen av utstillingen «Tradisjon og inspirasjon» i Dronning Sonja Kunststall. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Utstillingen omfatter bunader fra Akershus, Rogaland, Vest-Agder, Setesdal, Namdalen, Telemark, Hordaland, Oppland, Buskerud, Møre og Romsdal.

Dronningen, kronprinsparet og prinsesse Astrid har alle lånt ut sine folkedrakter til utstillingen. Disse var til stede under tirsdagens åpning i Dronning Sonja Kunststall.

Annonse

– Bunaden forteller vanligvis noe om hvor en kommer fra. Det er et vakkert identitetsmerke. I vår familie er vi så heldige å ha bunader, drakter og kofter i vårt eie som gjør at vi kan være «hjemme» i mange deler av landet, sa dronning Sonja under åpningstalen.

Utstillingen kommer til å være åpen fram til den 2. september. I tillegg til bunader, inneholder den verker av kunstnere som Adolph Tiedemand og Johannes Flintoe.

Neste artikkel

Sotnissen i Tynset nærmer seg Hollywood