Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

De fleste fjellovergangene stengt på grunn av uvær

Mandag morgen er de fleste av de viktigste fjellovergangene i Sør-Norge stengt på grunn av uværet. I Nord-Norge er de fleste åpne.

Bilde fra Statens Vegvesen sitt webkamera på RV7 Skulevika søndag ettermiddag.Foto: Statens Vegvesen / NTB
Bilde fra Statens Vegvesen sitt webkamera på RV7 Skulevika søndag ettermiddag.Foto: Statens Vegvesen / NTB

Mandag morgen er de fleste av de viktigste fjellovergangene i Sør-Norge stengt på grunn av uværet. Tryg ber de som må reise være forberedt på kolonnekjøring.

Fra morgenen andre påskedag var bare E16 over Filefjell helt åpen for trafikk, men også her er det nå kolonnekjøring.

Kolonnekjøring er det også over riksvei 52 over Hemsedal, fylkesvei 50 Aurland – Hol og E134 Haukelifjell

Sistnevnte har vært stengt siden søndag, men ble åpnet for kolonnekjøring etter ny vurdering mandag morgen. Her er det seks timers ventetid fra øst, opplyser Vegtrafikksentralen. Over Hemsedalsfjellet er det fire timers ventetid fra øst.

Riksvei 7 over Hardangervidda og fylkesvei 53 Årdal – Tyin er begge stengt og vil ikke åpne igjen mandag. Også riksvei 13 over Vikafjellet er stengt.

Stengt til Nordkapp

Annonse

Ifølge Vegtrafikksentralen øst på Twitter er riksvei 15 over Strynefjellet også stengt fordi det er rasfare. Det er dårlige værprognoser de neste 24 timene, og den vil derfor holdes stengt inntil videre.

Ved nitiden mandag opplyste Vegtrafikksentralen at også fylkesvei 55 Rustasætre bom – Sognefjellshytta, på strekningen Sognefjellet, er stengt på grunn av uvær. Her vil ikke ny vurdering bli foretatt før på onsdag.

I Midt-Norge er Tydalsfjellet mellom Stuggudal i Tydal og Brekken i Røros stengt. I Nord-Norge er E69 Skarsvåg – Nordkapp i Troms og Finnmark fylke stengt på grunn av uværet.

Tryg: Vær forberedt

Forsikringsselskapet Tryg ber de som må ta seg over fjellet om å være forberedt på kolonnekjøring.

– Helst bør man unngå biltur over fjellet nå, men sørg i hvert fall for å ha mat og varme klær liggende i bilen, samt ha nok drivstoff eller strøm. Brøytemannskapet kan avvise trafikanter de tror kan få problemer i en kolonne, så se i hvert fall til at bilen er godt skodd for vinterføre, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Mange er i tillegg uforberedt på lang ventetid, man kan man bli stående i flere timer og kanskje enda lengre, sier Brandeggen.

Neste artikkel

Norge importerer matvarer for 73 milliardar kroner 2019 - jordbruksvarer dominerer