Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flere medier: Hoksrud blir landbruksminister

Bård Hoksrud utnevnes i morgen til ny landbruks- og matminister etter Jon Georg Dale, melder Dagbladet torsdag formiddag.

Bård Hoksrud utnevnes fredag til ny landbruks- og matminister, melder Dagbladet og Dagens Næringsliv Foto: Mari Gisvold Garathun
Bård Hoksrud utnevnes fredag til ny landbruks- og matminister, melder Dagbladet og Dagens Næringsliv Foto: Mari Gisvold Garathun

Dagbladet skrev tidligere i dag at Jon Georg Dale overtar som samferdselsministerposten etter Ketil Solvik-Olsen, som trekker seg for å følge kona til legejobb i USA.

Bård Hoksrud utnevnes i morgen til ny landbruks- og matminister etter Jon Georg Dale, melder avisen.

Bård Hoksrud (45) har vært innvalgt på Stortinget for Frp i Telemark siden 2005, og gjenvalgt ved stortingsvalgene 2009, 2013 og ved det siste stortingsvalget i 2017. I denne perioden sitter han i helse- og omsorgskomiteen, i dag som fraksjonsleder. Etter regjeringsdannelsen i 2013 ble Hoksrud utnevnt til statssekretær i Samferdselsdepartementet, en rolle han hadde til juni 2015.

Annonse

Hoksrud er født i Porsgrunn i Telemark og er sønn av elektromontør Rolf Oddbjørn Hoksrud og kontormedarbeider Karin Gulbrandsen.

Bård Hoksrud

Norsk politiker for Fremskrittspartiet

Født 26. mars 1973 i Porsgrunn

Han har bakgrunn som butikksjef i Bamble.

Medlem av Bamble kommunestyre 1991–2011. Leder av Fremskrittspartiets ungdom 1999–2002. Vararepresentant til Stortinget 1997–2005.

Stortingsrepresentant for Telemark siden 2005. 2013–2015 var han statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Kilde: snl

Han har tidligere vært kommunestyrerepresentant i Bamble, medlem av fylkestinget i Telemark og formann i Fremskrittspartiets Ungdom.

Han har bakgrunn fra dagligvarebransjen, der han jobbet i perioden fra 1987 til 1998. Av tidligere videregående utdannelse har han gått markedsføring innen Handel og kontor i perioden 1990 til 1992.

Statsministerens kontor bekrefter overfor NTB at det blir endringer i regjeringen fredag, men ingen navn er bekreftet.

Neste artikkel

Noah krev konsekvensar etter geitegard-avsløring