Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Coop kaller tilbake karbonadedeig – Q kaller tilbake melk

Coop kaller tilbake karbonadedeig etter frykt for salmonella. Q-meieriene kaller samtidig tilbake helmelk.

Trekker tilbake varer. Foto: Coop / Q-meieriene
Trekker tilbake varer. Foto: Coop / Q-meieriene

En rutinekontroll har avdekket mistanke om salmonella i en av våre deiger. Prøven er ikke enda bekreftet positiv, men vi velger å trekke produktet av føre-var prinsippet til endelig svar foreligger, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

– Kundene skal være trygge på den maten de kjøper hos Coop, så selv om det ikke medfører helsefare å spise produktet så lenge det er varmebehandlet slik det står på pakken, ønsker vi likevel å være på den sikre siden og trekker derfor produktet fra alle våre butikker. Vi oppfordrer alle kunder som har kjøpt produktet med den spesifikke holdbarhetsdatoen og batch nummer om å levere det tilbake til butikk, slik at de kan få refundert pengene, sier han videre.

Annonse

Det aktuelle produktet er nå fjernet fra butikkene.

Samtidig tilbakekaller Q-Meieriene Q Helmelk merket med dato 25.03.20, meierinummer 1599 og tidsintervall: 00:30 til kl 00:38. Det er KUN Q Helmelk i 1 liters kartong med denne datomerkingen og meierinummer 1599 som tilbakekalles. Melken har et kvalitetsavvik som gjør at den kan bli dårlig før «best før» dato.

– Q Helmelk 1 liter med samme datomerking og annet meierinummer har god kvalitet. All annen melk har også god kvalitet, står det i en pressemelding.

Neste artikkel

Kylling frå Solvinge eller Prima kan innehalde salmonella