Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

CNN: Jarlsberg er en av Europas beste oster

En av verdens største nyhetskanaler har den norske osten på sin liste med favorittoster.

CNN mener at Tines Jarlsberg er en av Europas beste oster. Illustrasjonsfoto: Lars Bilit Hagen
CNN mener at Tines Jarlsberg er en av Europas beste oster. Illustrasjonsfoto: Lars Bilit Hagen

Det amerikanske nyhetsselskapet CNN har laget en liste med det de mener er Europas 22 beste oster.

På den gjeve listen finner vi Tines verdensberømte Jarlsberg.

«Du tror kanskje at ost med store hull kun er forbeholdt Sveits, men søt, nøtteaktig Jarlsberg kommer fra Norge, selv om sveitsiske emmentaler ble introdusert på 1800-tallet før Jarlsberg ble til. Den er også produsert på lisens i Irland og USA - nærmere bestemt Ohio», skriver CNN om den norske osten.

I godt selskap

Jarlsberg-osten er i godt selskap. På listen finner vi oster som italienske Grana Padano, sveitsiske Gruyère, portugisiske Serra da Estrela, greske Halloumi og britiske Cheddar.

«Det er stinkende oster, oster med tilsatt aske, oster laget på mageskurrende måter, og noen av de dyreste ostene på planeten», skriver nyhetskanalen om sine favorittoster.

Jarlsbergeksport fra Norge også neste år

Nationen har tidligere skrevet at Tine vil eksportere ost fra Norge også neste år etter oppstartstrøbbel i Irland. Uten eksporten ville kuttene i melkekvotene blitt enda større.

– Meieriet i Irland er fremdeles under oppstart. Det vil bli understøttet med norsk ost også i 2022, sa konserndirektør for rådgiving og medlemsservice i Tine, Johnny Ødegård, til Nationen i november.

Tine venter at det vil bli brukt rundt 20 millioner liter norskprodusert melk i osten som går til eksport neste år, noe som ifølge Ødegård er på omtrent samme nivå som i år. Det aller meste er knyttet til Jarlsbergost.

Neste artikkel

Tine varslar at det kan bli kutt i mjølkekvotane neste år