Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bygd i Rogaland ikke lenger isolert

Bygda Ørsdalen i Rogaland var i morgentimene fredag isolert etter et snøskred. Veien inn og ut av bygda ble åpnet igjen på ettermiddagen.

Meteorologisk institutt har utstedt flere obs-varsler ved inngangen til helga. Foto: NTB scanpix

– Ungene kommer seg ikke på skolen, og de voksne kommer seg ikke på arbeid, sa Morten Vassbø til NRK fredag morgen. Han var en av de 50 innbyggerne i Ørsdalen som var isolert etter at et snøskred som gikk natt til fredag stengte fylkesvei 117.

Statens vegvesen meldte fredag ettermiddag at veien da var åpnet igjen.

I Rogaland og deler av Hordaland starter vinterferien denne helgen. De som skal til fjells eller ut på veien, bør være oppmerksomme.

Fjelloverganger

Fredag morgen var det kolonnekjøring over Haukelifjell, Hardangervidda og Vikafjellet. Venabygdsfjellet var stengt på grunn av uvær, mens fylkesvei 503 ved Gloppedalstunnelen var stengt på grunn av rasfare.

Trafikken over Haukelifjell gikk som normalt fredag kveld. Fylkesvei 503 ble også åpnet for trafikk. Vikafjellet og Venabygdsfjellet var imidlertid fortsatt stengt.

Annonse

Det er betydelig snøskredfare mange steder. Snøskredvarslingen varsom.no melder om faregrad oransje – betydelig fare – på Sunnmøre, i Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss og Hardanger. I Indre Sogn og Voss kan det forekomme middels store eller store naturlig utløste skred.

Vanskelige kjøreforhold

Meteorologisk institutt har utstedt flere obs-varsler ved inngangen til helga. Det meldes om vanskelige kjøreforhold en rekke steder og om store snømengder i Rogaland og Vest-Agder.

Flere abonnenter i Vest-Agder hadde mistet strømmen fredag morgen, melder Fædrelandsvennen. Det gjelder grenseområdene mellom Marnardal og Songdalen, mellom Kristiansand og Vennesla og i Kvinesdal.

Neste artikkel

En eller to biler kan være tatt av snøskred i Geiranger