Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Butikkjeder har solgt mer Corona-øl hittil i år

Både Kiwi og Meny opplyser at de har solgt mer øl av typen Corona hittil i år. – Vi ønsker ikke å spekulere i hvorvidt coronaviruset har påvirket salget, sier Meny.

Både Meny og Kiwi har økt salg av Corona-øl hittil i 2020. Foto: Jirka Matousek / Flickr
Både Meny og Kiwi har økt salg av Corona-øl hittil i 2020. Foto: Jirka Matousek / Flickr

Butikkjedene Kiwi og Meny, som begge er en del av Norgesgruppen, har solgt mer øl av merket Corona hittil i år. Coop opplyser om at de ikke har sett noen endring.

Coronaviruset, eller koronaviruset, som Språkrådet har uttalt at det skal skrives på norsk, har preget nyhetsbildet hittil i år.

Om det har påvirket salget av det meksikanske ølmerket er usikkert, men hos Meny har salget økt med hele 12,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi ønsker ikke å spekulere i hvorvidt coronaviruset har påvirket salget at Corona-øl på noe som helst vis, om det er noe som helst kobling, sier kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne.

Mye omtalt

Ordet «coronavirus» har blitt omtalt 1927 ganger i norske aviser på nett og papir hittil i år, viser oversikten i Retriever. I tillegg har viruset blitt mye omtalt i sosiale medier.

Annonse

Mange har forsøkt seg på humoristiske innslag med utgangspunkt i navnet på viruset, som da deler navn med et verdenskjent ølmerke.

Viruset ble først oppdaget i Wuhan i Kina i løpet av desember, og ble varslet til Verdens helseorganisasjon (WHO) 31. desember. Virussykdommen kan arte seg alt fra en mild forkjølelse til alvorlig sykdom med dødelig utgang. Blant symptomene er feber, tørr hoste og lungebetennelse.

1367 mennesker er bekreftet døde som følge av sykdommen, nær 60.000 er smittet. Utenfor Kina er det foreløpig påvist i overkant av 500 tilfeller.

Planlagt håndtering

Folkehelseinstituttet har meddelt at Norge er godt forberedt dersom sykdommen skal komme til Norge.

– Folkehelseinstituttet er til enhver tid oppdatert om situasjonen gjennom våre internasjonale nettverk. Sammen med Helsedirektoratet, helseforetakene, kommunehelsetjenesten og flere andre aktører har vi planlagt hvordan vi skal håndtere situasjonen når coronaviruset kommer til Norge, sier overlege Tone Bruun til VG.

Utenriksdepartementet har frarådet reiser til Hubei-provinsen, men har ikke frarådet reiser ellers i Kina.

Neste artikkel

Eit liv med laksefiske – og alt det som følgjer med