Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Borten Moe vil kutte i NMBUs budsjett etter avtale med PR-byrå

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil kutte i NMBUs budsjett etter at universitetet inngikk en avtale med et konsulentselskap.

Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil nå kutte fra NMBUs budsjett etter at universitetet inngikk en avtale med et konsulentselskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) vil nå kutte fra NMBUs budsjett etter at universitetet inngikk en avtale med et konsulentselskap. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Avtalen går på tvers av hva eier, altså vi i Kunnskapsdepartementet, eksplisitt har uttrykt. Hvilke konsekvenser det vil få, vil vi komme tilbake til i den ordinære styringsdialogen, men det kan virke som NMBU fremdeles ikke har tatt poenget, sier han til Khrono.

Avtalen er mellom Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Sustainability AS, datterselskapet til PR-byrået First House, hvor byrået skal hjelpe universitetet med å styrke sin bærekraftsprofil.

Avtalen har en øvre ramme på 1,63 millioner kroner, og gjelder i første omgang for ett år, med mulighet til forlengelse tre ganger, skriver avisen.

Regjeringen har tidligere gått hardt ut mot statelige etaters bruk av konsulenttjenester fra PR-bransjen, og i et tildelingsbrev før jul ba Kunnskapsdepartementet institusjoner om å redusere konsulentbruken.

Regjeringen advarte i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet de 20 statlige etatene, inkludert fire høyskoler og universitet, som brukte mest i 2020 på konsulenttjenester ville få kutt i sine budsjetter.

Borten Moe sier til Khrono at de pengene NMBU bruker på PR-avtalen, kan de forvente å få trukket av budsjettet sitt senere i år.

– Om det vil skje i revidert nasjonalbudsjett denne våren, eller i statsbudsjettet til høsten, får vi komme tilbake til, sier ministeren.

Neste artikkel

Import av biodrivstoff tar meir jord enn heile kveitearealet vårt