Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bondelaget ber Helgesen fatte nytt ulvejaktvedtak

Norges Bondelag ber miljøminister Vidar Helgesen fatte et nytt og bedre vedtak om lisensjakt på ulv og dermed omgå tingrettens beslutning om stans i jakta.

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes ber Helgesen snu i ulvespørsmålet. Foto: Siri Juell Rasmussen

– Departementet trenger ikke å anke saken. Det må fatte et lovlig vedtak. Det vil løse problemet, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes til NTB.

Tingretten mener myndighetene har begått saksbehandlingsfeil og feil i rettsanvendelsen med hensyn til lovens krav om at jakta ikke skal true bestandens overlevelse. Dermed vant WWF Verdens naturfond fram med kravet om en midlertidig stans i ulvejakta inntil domstolen har behandlet spørsmålet om norsk ulveforvaltning er lovlig.

– Det er ikke holdbart at en forvaltningsfeil skal utsette beitedyra for store lidelser og bøndene for store tap, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig og styremedlem i Norges Bondelag, i en pressemelding.

Annonse

– På bakgrunn av rettens vedtak, må departementet skrive et nytt, holdbart vedtak umiddelbart. De må fylle de kravene til begrunnelse som retten har etterlyst i avgjørelsen, og det kan gjøres raskt, sier Frogner videre.

Neste artikkel

Nord-Østerdalen prøver å avverge ny ulvesommer – har fått grønt lys til skadefelling av ulv