Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bolsonaro mener Macron har en «kolonialistisk mentalitet» om Amazonas-brannene

Brasils president Jair Bolsonaro mener det er feil å ta opp Amazonas-brannene på helgens G7-toppmøte uten land fra regionen til stede.

Det brenner i delstaten Mato Grosso i Brasil. Påtalemyndigheten i landet har startet etterforskning av brannene. Foto: AP / NTB scanpix
Det brenner i delstaten Mato Grosso i Brasil. Påtalemyndigheten i landet har startet etterforskning av brannene. Foto: AP / NTB scanpix

Frankrikes president Emmanuel Macron tvitret torsdag at brannene i Amazonas utgjør en internasjonal krise og bør være prioritet når G7-landene møtes i helgen i Frankrike.

Brasils president Bolsonaro er uenig i den vurderingen.

– Den franske presidentens forslag om at Amazonas-problemene skal diskuteres på G7 uten deltakelse fra land i regionen, fremkaller en kolonialistisk mentalitet som ikke hører hjemme i det 21. århundre, skriver Bolsonaro på Twitter torsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

G7 består av Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada.

Annonse

Bolsonaro mener Macron forsøker å oppnå personlige politiske seire i en sak Brasils president mener er internt anliggende i Brasil og andre land regnskogen strekker seg over.

– Huset vårt brenner. Bokstavelig talt. Amazonas' regnskog, lungene som produserer 20 prosent av planetens oksygen, er i brann, skriver Macron på Twitter.

En påtalemyndighet i Brasils Amazonas-region har startet etterforskning av brannene, ifølge lokale medier.

Etterforskningen skal se nærmere på hvorfor lokale bønders «branndag» i delstaten Pará i forrige uke ikke ble hindret fra å finne sted, het det i en uttalelse fra påtalemyndigheten torsdag.

Ifølge lokale medier satte bønder i den sørvestlige delen av delstaten Pará terreng i brann langs hovedveien BR-163 som del av en felles innsats for å rydde nye beitemarker.

Det har også vært branner i Amazonas på boliviansk side.

Neste artikkel

Gløym Frp-lista – her er distriktsungdommens krav til Erna