Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Biden lover omfattende innsats for å verne skog

USA vil ha en ledende rolle i arbeidet for å bevare skog, varsler Joe Biden. Over hundre land lover å stanse avskoging innen 2030.

Amerikanske myndigheter vil bruke alle tilgjengelige virkemidler for å stanse avskoging, ifølge Biden. Foto: Paul Ellis / NTB
Amerikanske myndigheter vil bruke alle tilgjengelige virkemidler for å stanse avskoging, ifølge Biden. Foto: Paul Ellis / NTB

– USA vil lede ved å sette et eksempel hjemme og ved å støtte andre skogland og utviklingsland, sa den amerikanske presidenten på klimatoppmøtet i Glasgow tirsdag.

Amerikanske myndigheter vil bruke alle tilgjengelige virkemidler for å stanse avskoging, ifølge Biden. Han nevnte diplomati, økonomiske virkemidler og andre politiske grep.

Ødeleggelse av regnskog fører både til store klimautslipp og tap av biologisk mangfold. Biden mener vern av skog må tas like alvorlig som kutt av utslipp i andre deler av økonomien.

Det nye initiativet for å stanse avskoging ble presentert av britiske myndigheter mandag kveld. I tillegg til USA har Storbritannia, Tyskland, Brasil, Indonesia, Kongo og en rekke andre land stilt seg bak erklæringen.

Støre: avgjørende viktig

Det har også Norge, som helt siden 2007 har samarbeidet med regnskogland om bevaring av skog. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) beskriver det nye skog-initiativet som avgjørende viktig.

– En del av Norges metode har vært å få med andre land slik at vi kan dele på arbeidet, sier Støre til NTB.

Over 160 milliarder kroner i offentlige og private midler skal brukes på verne og restaurere skog som ledd i det nye initiativet.

Neste artikkel