Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ber om fengsel i ett år og fire måneder etter dødsulykken ved Metallco

Aktor ber om fengsel i ett år og fire måneder for den tidligere daglige lederen i Metallco etter dødsulykken ved Metallco Aluminium på Eina i november 2017.

Kun ruiner er igjen av driftsbygningen hos Metallco på Eina. To personer mistet livet da det som trolig var en smeltekjele for metall eksploderte. Den kraftige eksplosjonen kastet metalldeler og betongbiter ut over et stort område.
Foto: Tore Meek / NTB
Kun ruiner er igjen av driftsbygningen hos Metallco på Eina. To personer mistet livet da det som trolig var en smeltekjele for metall eksploderte. Den kraftige eksplosjonen kastet metalldeler og betongbiter ut over et stort område. Foto: Tore Meek / NTB

Det kom fram da aktor Marianne Djupesland holdt sin sluttprosedyre i Gjøvik tingrett torsdag.

I tillegg mener aktor at selskapets styreleder bør idømmes en bot på 120.000 kroner og at selskapet Metallco Aluminium bør dømmes til å betale en foretaksstraff på 5,3 millioner kroner, skriver Oppland Arbeiderblad/Toten i dag.

– Det er hevet over enhver tvil at arbeidsmiljøet hos Metallco Aluminium ikke var forsvarlig i 2017, sa Djupesland i sin prosedyre.

To personer omkom i den kraftige eksplosjon ved Metallco Aluminium i november 2017. I tillegg ble to andre skadd.

Advokat Christian B. Hjort, som forsvarer den tidligere daglige lederen, sa i retten at rutinene var gode nok, og at bedriften jobbet aktivt for å forhindre ulykker.

Forsvaret avslutter sin sluttprosedyre fredag.

Neste artikkel

Mattilsynet avviser DNA-bevis