Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bama gjenåpner fabrikk etter korona-nedstengelse

Onsdag morgen gjenåpner salatfabrikken på Lierstranda, opplyser Bama til Nationen.

Bilde fra produksjonsanlegget ved Bamas salatfabrikk i Lier. Foto: Bama
Bilde fra produksjonsanlegget ved Bamas salatfabrikk i Lier. Foto: Bama

– Ansatte som kommer tilbake på jobb skal være friske, ha negativ test og være ferdig med karantenen på ti dager, sier Atle Beyer, administrerende direktør i Bama Industri, i en e-post til Nationen.

Det har ikke vært produksjon ved fabrikken siden lørdag kveld, 19. september. 15 ansatte ved fabrikken er bekreftet smittet.

Alle som var på jobb i perioden mandag 14. til og med lørdag 19. september ble i forrige uke tatt ut i karantene, og har gjennomført testing.

Strenge tiltak

Gjenåpningen skjer i tett dialog med lokale helsemyndigheter, verneombud og tillitsvalgte.

Annonse

– Vi har hatt ekstraordinære tiltak og retningslinjer på plass i fabrikken siden mars. Nå blir disse ytterligere forsterket. Det handler om strengere adgangskontroll, enda hyppigere desinfeksjon, avstand og segregering samt økt bruk av digital kommunikasjon, sier Beyer.

Fabrikken gjennomfører grundig opplæring av alle ansatte.

– Den vil foregå i små grupper. De ansatte vil også få retningslinjene oversatt til sitt eget morsmål og tett oppfølging i tiden fremover, opplyser Beyer.

Tomme salathyller

Salatfabrikken starter med produksjon av salater, babyleaf, begersalater og grønnsaksprodukter. Det vil være noe redusert kapasitet i starten.

– Butikkene har dessverre gått tom for noen varer etter at fabrikken ble stengt ned. Det er nok en del som savner ferdigvaskede og kuttede salat- og grønnsaksblandinger, sa kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama til Nationen mandag.

Neste artikkel

– Jeg har ingen planer om å gi meg med frivillig arbeid