Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bama beklager etter at polske jordbær ble merket norsk

– Her har det skjedd en svikt, innrømmer selskapet, som leverer frukt- og grønnsaker til Rema 1000 og Norgesgruppen.

Denne emballasjen viser at polske jordbær fra Bama ble merket med Norge som opprinnelsesland. Foto: Privat
Denne emballasjen viser at polske jordbær fra Bama ble merket med Norge som opprinnelsesland. Foto: Privat

Tidligere denne uken ble det delt et bilde av jordbær fra Bama i Facebook-gruppa Venner av norsk landbruk. Jordbærene var av typen «Polske jordbær Elsanta», men på kurven var Norge merket som opprinnelsesland.

– Det var ingen tvil om at jordbærene var fra Polen, men jeg synes det er sløvt av Bama, sier personen som oppdaget jordbærene. Vedkommende ønsker å være anonym.

Bama legger seg flat

Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama bekrefter overfor Nationen at jordbærene er merket med feil opprinnelsesland. Selskapet leverer frukt- og grønnsaker til butikkene til Norgesgruppen og Rema 1000.

– Her har det dessverre skjedd en feil. Som tydelig merket med tekst og flagg på kurvene, er jordbærene fra Polen og ikke fra Norge, skriver hun i en e-post til Nationen.

– Hva er deres kommentar til at dette kan skape forvirring hos forbrukerne?

– Vi nærmer oss full dekning av norske jordbær i hele landet, men i perioder er det behov for å supplere med import. I slik perioder er det ekstra viktig å være nøye med korrekturen, og her har det skjedd en svikt som medfører feil på undersiden av kurven som vi beklager og retter opp, svarer Gulbrandsen.

Rema 1000 beklager

Ikke nok med det. Tirsdag var det en feil i prisplakaten til de samme jordbærene i en av Rema 1000s butikker i Oslo. På plakaten sto det nemlig at Bamas polske jordbær kom fra Belgia.

Foto: Guro Flaarønning
Foto: Guro Flaarønning

Nationen har gjort Rema 1000 oppmerksom på feilen, og franchisekjeden sier at de setter pris på å få tilbakemelding.

– Her har det tydeligvis og beklageligvis skjedd en feil. I dette tilfellet er det polske jordbær i eksponeringen, skriver pressetalsperson Hege Rognlien i Rema 1000 i en e-post til Nationen.

– Dessverre er opprinnelsesmerkingen på plakaten feil. Plakaten tilhører en tidligere leveranse. Vi har kontaktet butikken og bedt dem bytte til riktig plakat, opplyser hun.

Neste artikkel

50 norske ungdommer jobber på jordet til Eiliv i sommer