Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Anna Karine og to andre norske aktører vant nordisk matpris

Norge ble landet med flest vinnere under matprisutdelingen Embla Food Awards 2021.

Anna Karine Marstein fra Undredal Sølsysteri vant prisen «Nordisk mathåndverker». Foto: Espen Solli
Anna Karine Marstein fra Undredal Sølsysteri vant prisen «Nordisk mathåndverker». Foto: Espen Solli

De aller ypperste i hele Norden var mandag samlet under Embla Food Awards 2021 i Oslo for å hedre maten og folkene bak.

Mataktører fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island, Færøyene og Ålandsøyene deltok, og Norge ble landet med flest vinnere, sammen med Danmark.

Av totalt sju priser gikk tre av dem til de norske kandidatene Geitmyra Credo, Kvitnes Gård og Undredal Stølsysteri.

– Dette er helt fantastisk og viser hvor høy kvalitet det er på lokalmat i Norge, sier leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, i en pressemelding.

Fakta

Om matprisen Embla

Prisen ble etablert for å styrke den felles nordiske matidentiteten og kulturen, og øke interessen for nordisk mat utenfor Norden.

Prisen deles ut annethvert år.

Nordisk mat til barn og unge

Geitmyra Credo vant prisen i kategorien «Nordisk mat til barn og unge». De har utviklet et konsept som særlig har bidratt til å utvikle den neste generasjons kunnskap og ferdigheter knyttet til nordisk matkultur.

– Dette er utrolig. Mest av alt vil vi takke alle de flotte barna som besøker oss, sa Trond Åm fra Geitemyra Credo da han mottok prisen.

Kvitnes Gård stakk av med prisen i kategorien «Nordisk matdestinasjon». De har samlet produsenter av råvarer og løftet fram Kvitnes som destinasjon gjennom matkultur, samarbeid og samhold.

– Dette er en kjempemotivasjon for oss videre, sa Rasmus Os fra scenen, som måtte ta imot prisen for Halvar Ellingsen.

Undredal Sølsysteri ble kåret til den beste i kategorien «Nordisk mathåndverker», for å ha utviklet et unikt produkt med høy gastronomisk kvalitet. De er forankret i nordiske råvarer og håndverkstradisjoner.

– Dette var overraskende. Tusen takk, jeg er veldig stolt, sa Anna Karine Marstein da hun mottok prisen.

Det ble en storstilt feiring av vinnerne under prisutdelingen Embla Food Awards 2021. Foto: Espen Solli
Det ble en storstilt feiring av vinnerne under prisutdelingen Embla Food Awards 2021. Foto: Espen Solli

Alle vinnerne

⦁ Nordisk matdestinasjon: Kvitnes gård, Norge

⦁ Nordisk mat til barn og unge: Geitmyra Credo, Norge

⦁ Nordisk mathåndverker: Undredal stølsysteri, Norge

⦁ Nordisk mat råvareprodusent: Fredriksdals Kirsebærvin, Danmark

⦁ Nordisk mat til mange: The Junk Food Project, Danmark

⦁ Matformidler for nordisk mat: Det Grønne Museum, Danmark

⦁ Nordisk matgründer: Brännlands Cider, Sverige

Neste artikkel

Fra hudpleiesalong til gårdsslakteri